Dat ene e-mailtje

Villa Pinedo
22 mei 2014

Auteur: anoniem

Het is woensdagavond en je ligt lekker achterover op de bank. Heerlijk, al die examens zijn voorbij. Je moest even een traantje wegpinken nadat je klaar was met je examen Wiskunde, omdat de batterij van je rekenmachine het niet volhield tot het bittere einde. Papa en mama zijn uit eten omdat ze 20 jaar zijn getrouwd en je zus is aan het chillen met haar vriend in het parkje waar honden elke week de boel vol schijten. Gelukkig is New Kids Nitro bezig op Comedy Central, al moet je eventjes wachten op het tweede gedeelte omdat het weer tijd is voor het langverwachte reclameblok. Dan maar eventjes kijken of je nog nieuwe likes hebt op Instagram. Toch maar eventjes de iPad van je papa pakken, omdat je dan elk detail op je foto nog eventjes wat beter kunt zien.

Shit, denk je. Papa krijgt wel heel erg veel mailtjes. Terwijl je de notificaties probeert weg te klikken, blijven je ogen onbewust hangen op een mailtje van ene Truus. Het enige wat je naast haar naam ziet, is de tekst ‘blijft tussen ons hè’. Je hartje begint steeds sneller te kloppen. Ondanks je weet dat je nu een stukje privacy aan het schenden bent, besluit je toch om op het mailtje te klikken in plaats van op Instagram. Je leest het volledige mailtje en ligt met je bek vol tanden op de bank. ‘Ik hoop dat dit je goede e-mailadres is, want ik probeer je al een tijdje te vinden maar ik heb tot nu toe helaas bot gevangen. Je weet vast nog wel wie ik ben. Truus, van vroeger. Herinner jij je ook nog die mooie tijd van toen? Ik heb de afgelopen jaren veel nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat ik erg veel veranderd ben. Jij ook? Ik hoop dat je ook zin hebt om weer een keertje met mij af te spreken. Ik hoop iets van je te horen.. X Truus ps. Dit blijft tussen ons hè? Niet aan je vrouw vertellen dus.’

Iets wat onmogelijk lijkt te zijn, maar wat nu ineens toch mogelijk blijkt te zijn. Zou papa vreemdgaan? Maar, dat kan toch helemaal niet? Papa is zo ontzettend lief en hij houdt superveel van mama en van ons. En ze hebben nooit ruzie. Je hoopt niet dat ze gaan scheiden, omdat ze dat écht niet van je mogen. Maar hoe kom je er nou achter of het waar is of niet? Misschien is het mailtje wel verkeerd geadresseerd? Misschien probeert één van zijn collega’s hem wel te trollen? Of zijn er toch misschien dingen gebeurd tussen papa en mama die je misschien helemaal niet weet?

Je wilt je vader ermee confronteren, maar je weet niet hoe. Je las namelijk stiekem zijn e-mailtjes, dus in principe kan hij boos op je worden. Maar anderzijds blijf je jarenlang met vraagtekens zitten waar je uiteindelijk niets meer mee kunt. Toch weet je hoe je hem ermee gaat confronteren…..

Hoe kan de persoon in dit artikel zijn of haar vader het beste confronteren met het verdachte e-mailtje? Wij horen het graag in de reacties, omdat we benieuwd zijn hoe jullie dit zouden aanpakken in een vergelijkbare situatie.