Buddy in het zonnetje: Julie (20)

Amber
08 nov 2021

In deze serie blogs, zetten wij onze Buddy’s in het zonnetje! Waarom? Omdat wij trots en dankbaar zijn dat zij dagelijks hun eigen ervaring met gescheiden ouders in zetten om andere kinderen met gescheiden ouders te steunen. Ben jij benieuwd wie deze Buddy’s zijn? Lees dit interview met Buddy Julie!

Hey jij, wie ben jij?

Mijn naam is Julie. Ik ben 20 jaar en kom uit Oss!

Hoe oud was jij toen jouw ouders gingen scheiden?

In 2017 zijn mijn ouders gescheiden. Mijn vader trouwde al heel snel met een nieuwe vrouw. Dit vond ik toen erg lastig omdat het voelde alsof ik op de tweede plek gezet werd. Het heeft me wel geleerd dat ik altijd voor mezelf moet kiezen, ook al doet een ander dat niet. Mijn moeder was er gelukkig wel heel erg voor mijn zusje en mij. Daar ben ik haar heel dankbaar voor.

En hoe ben jij bij Villa Pinedo terecht gekomen?

Ik ben ooit bij een kindercoach geweest. Zij vertelde mij over Villa Pinedo. Het enige wat ik op dat moment namelijk nodig had, was een luisterend oor. Die kon ik (gratis) krijgen bij Villa Pinedo. Na een tijd een hele fijne buddy te hebben gehad, wilde ik hetzelfde voor andere kinderen doen. Daarom ben ik nu buddy. Het is zo mooi dat je via een app toch een vertrouwensband met iemand kan opbouwen.

Wat heb jij geleerd van de scheiding van jouw ouders?

Praten en je bij iemand veilig voelen is namelijk zo belangrijk. Samen kom je verder dan alleen! Dat zou ik graag tegen mijn ‘kleine ik’ en alle kinderen met gescheiden ouders willen zeggen. Dat het niet erg is om over je problemen of wat je dwars zit te praten.

Heb jij gescheiden ouders? En weet je het soms even niet meer? Heb je behoefte aan een luisterend oor? Er is altijd iemand die naar jou wilt luisteren. Een Buddy is er speciaal voor jou en herkent de situatie waar jij in zit. Bij Villa Pinedo kun je chatten met een Buddy. Ook kun je vragen stellen aan Buddy’s op de website