Broken home

Villa Pinedo
03 okt 2018

‘Hey mom hey dad when did this end? Where did you lose your happines? I’m here alone inside of this broken home’.
Dit zijn de eerste zinnen van het refrein van het liedje Broken Home van 5 seconds of summer.

Hoe ik dit liedje heb gevonden weet ik niet meer, maar ik weet wel dat het liedje me heeft geholpen om met de scheiding van mijn ouders om te gaan. Ik wou er nooit aan denken. Mijn ouders die gaan scheiden en toen dit toch gebeurde stopte ik het gevoel weg zodat ik er niks van doorhad. Tot ik dit liedje vond.

Het liedje gaat over dat ouders steeds ruzie hebben en je er middenin zit, dat je je alleen voelt en gehoord wilt worden.  Door hiernaar te luisteren besefte ik me dat de scheiding ergens misschien wel beter is. De ruzies zijn weg, maar dit betekend niet dat de scheiding makkelijk is. De scheiding blijft ontzettend lastig. Met elke periode van de scheiding heeft dit liedje me geholpen.

Het nummer heeft mij geholpen met:
-Het begin van de scheiding
-De eerste dagen dat mijn ouders echt uit elkaar zijn
– Verhuizen naar een nieuw huis
-Wennen aan een nieuw huis.

Broken home geeft me nog elke keer als ik er naar luister tranen in mijn ogen. Het heeft alle ingrediënten om de scheiding toch wat makkelijker door te komen. Ik raad je echt aan om dit nummer te luisteren en niet alleen voor kinderen of jongeren maar ook voor ouders zodat ze weten hoe we ons voelen. Het liedje is heel duidelijk met wat wij voelen en denken. Als ouder kan je hier een verschil in maken door het makkelijker voor ons te maken.

Hou je sterk.

Lieve groetjes, Dolores