10 september: training voor professionals

Villa Pinedo
27 aug 2014

De zomer zit er weer op en ook wij gaan weer van start. Op 10 september 2014 begint Villa Pinedo weer met het geven van trainingen. Deze dag geven jongeren met gescheiden ouders de training ‘Hoor en Zie mij’.

Deze training is geaccrediteerd voor 5 PE punten (MfN, vFAS), 1 BAMW en 1 NIP punt. Deze training is naast advocaten en mediators ook zeer geschikt voor hulpverleners en andere professionals die in contact staan met kinderen met gescheiden ouders.

Bij Villa Pinedo zijn jongeren de adviseurs van volwassenen. Jongeren (15-23 jaar) met gescheiden ouders delen tijdens deze training hun ervaringen om zo professionals bewust te maken wat er in hun hoofd en hart omgaat. Zo kunnen professionals bewustere keuzes maken in het belang van het kind.

De jongeren van Villa Pinedo geven in de eerste helft van de training aan waar zij behoefte aan hadden tijdens de scheiding, hoe professionals er voor hen (hadden) kunnen zijn en waarom het belangrijk is met hen in gesprek te gaan. In de tweede helft van de training worden er concrete handvatten gegeven en geoefend met het praten met en luisteren naar jongeren.

Klik op deze link voor meer informatie over onze trainingen.

Om je in te schrijven voor deze training, klik HIER
Voor andere data, bekijk de agenda (klik).