Moeite

Mijn vader heeft moeite als ik of mijn broer/zus naar mijn moeder gaan. Ik durf soms niet te zeggen dat ik naar mama ga. Ik zot daar best wel mee en durf er niet over te praten met me vader, toch wil ik het. Hoe kan ik het beste vragen zonder dat hij weer boos word?

Reacties

3 Reacties op "Moeite"

avatar
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Belle
Advies van jongeren
Hoi! Dat is inderdaad erg lastig. Het is heel normaal dat jij of je broer of zus naar je moeder gaan, en je vader zou dat ook moeten begrijpen! Als je bang voor hem bent, zorg dan dat je misschien met je broer en zus erbij met je vader kan praten, dan kunnen jullie het samen uitleggen en dan ziet hij dat het van jullie samen komt en dat jullie er allemaal zo over voelen. Als jullie dat niet durven kan je het ook nog aan je moeder vragen, misschien weet zij wat je kan zeggen of kan zij met… Lees verder »
Leeftijd
14
Nicoline
Advies van jongeren

Lieve Juditj,
Wat vervelend zeg!
Wat ik zou doen als ik jou was is het gewoon tegen hem zeggen. Het wordt namelijk steeds moeilijker als je het niet zegt tegen hem en als je het wel zegt dan went hij er ook gewoon aan dat je het gewoon zegt! Je kan het er ook een keertje met hem overhebben en zeggen dat je het heel moeilijk vindt om tegen hem te zeggen dat je naar je moeder gaat. Ik denk dat hij er wel begrip voor heeft!
Succes!
Liefs Nicoline

Eva
Advies van jongeren
Beste Judith, Goed van jou dat je deze vraag durft te stellen. Ik snap dat je jouw vader niet boos wilt maken. Ik herken dat, omdat ik ook wel eens over iets vertelde en toen kreeg ik een reactie die ik niet verwachtte. Het heeft mij altijd geholpen om het op te schrijven. Is het een idee als je een brief schrijft aan jouw vader? Zo kan je dan alles daarin kwijt. Misschien kan je dan als laatste vraag stellen of hij ook een brief aan jou wilt terug schrijven. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor zijn boze… Lees verder »
Leeftijd
23