Zonnetje (53) in Vragen van ouders

Open Brief

Ik en mijn ex man zijn niet op speaking terms en opnieuw in een procedure beland. Ik had buiten het gedoe heel graag het contact mbt onze kinderen (18,22,25) willen houden..Hij houdt alles af en onze jongste dochter heeft daar last van. (kiest voor vader) en ik moet het ontgelden, zij is nog altijd boos op mij. Mijn ex heeft er voor gekozen geen gezangrijke opvoeding meer te willen een dus ista ik de laatste jaren aan de zijlijn. Het verscheurt mij. Nu kwam ik de brief tegen aan alle gescheiden ouders van Nederland. Maar twijfel hem deze brief zelf zal sturen. Wie weet heeft het een opening maar ben ook bang voor de (negatieve) reactie. Wat denken jullie?

2 reacties

  1. Madelief op 20 september 2018 om 22:34

    Lieve Zonnetje,
    Dank voor het stellen van jouw vraag, ik voel me erg gewaardeerd nu je zo specifiek om onze mening vraagt. Wat verdrietig om te lezen in wat voor een lastige positie je zit zeg! Ik ben zeker een voorstander voor de open brief. Als kind van gescheiden ouders herken ik me ontzettend in de brief, en denk ik dat het voor veel kinderen herkenbaar is. Nu jullie weer in een procedure zijn beland, kan onze module “rechten” misschien een fijne aanvulling zijn. Voor jezelf als extra steun, en wellicht ook voor de vader van je kinderen. Deze module van de online training gaat over afspraken maken met je ex-partner, en hoe je kunt voorkomen dat de kinderen deel worden van de strijd. Je kan deze module hier vinden:
    https://training.villapinedo.nl/#modules

    Hiernaast hebben we ook een brief aan kinderen van gescheiden ouders, misschien is dit nog een optie om aan je kinderen te sturen? Deze kan je hier vinden:
    https://www.villapinedo.nl/open-brief-aan-alle-kinderen-van-gescheiden-ouders/

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt lieve Zonnetje, en je een keuze kan maken waar jij je fijn bij voelt!

    Lieve groet,

    Madelief

  2. Amelie op 17 september 2018 om 21:16

    Beste Zonnetje,

    Fijn dat we onze mening mogen geven! Ik vind dit persoonlijk een hele lastige vraag… Hoewel ik wel contact heb met beide ouders zie ik mijn vader vrij weinig en is mijn relatie met hem niet altijd even goed geweest (veel spanning door nieuwe stiefmoeder). Ik herken me dus in zekere mate wel in uw verhaal. Mijn ouders hebben 2 maanden geleden een rechtszaak gehad en dat was en is heel zwaar voor mij geweest. Mijn ouders haten elkaar, mijn moeder wil graag communiceren met mijn vader om bijvoorbeeld weekenden e vakanties af te spreken maar mijn vader houdt alles af en negeert haar. Als ik zo naar mijn situatie kijk zou de Open Brief sturen alleen maar olie op het vuur zijn. Het is een prachtige brief die heel goed uitdrukt hoe je je als kind voelt, maar ik ben bang dat als je deze brief ‘namens de kinderen’ in zo’n situatie stuurt dat het wellicht niet goed opgepakt wordt. Ik weet natuurlijk niet helemaal hoe jullie situatie is, dat kunt u het beste zelf inschatten denk ik. Het lijkt mij bijvoorbeeld een beter idee om eens contact op te nemen met de kinderen. Zij zijn nu alle 3 officieel volwassen en mogen in principe zelf bepalen bij wie ze willen zijn en wanneer. Probeer eens contact op te nemen door weer een keertje te bellen, een Whatsappje te sturen of door zelf een persoonlijkere brief te schrijven. Hopelijk pikt een van de kinderen dit op en kan dit weer een basis vormen om het contact weer op te bouwen. Persoonlijk zou ik het fijner vinden als mijn moeder zelf iets bij mij zou proberen dan dat ze dat via mijn vader zou proberen. Als het nu niet lukt kunt u het wellicht ook over een of twee maanden weer eens proberen, als de situatie wat bekoeld is.

    Een van de jongens van Villa Pinedo heeft een heel mooi vlog gemaakt over zijn situatie met het niet zien van zijn ouder, misschien kun je hier ook nog meer tips uithalen:).
    https://www.villapinedo.nl/blog/yannick-vlogt-oudercontact/

    Ik hoop dat het toch nog lukt om contact met uw kinderen op te bouwen, op welke manier u uiteindelijk besluit dat te doen,
    Liefs Amélie

Laat een reactie achter