21 diner zonder mijn ouders

Voor studenten is het tegenwoordig helemaal in: een ‘21 diner’ organiseren als je 21 wordt. Je gaat dan terug naar je ouderlijk huis en organiseert een groot diner voor je vriendinnen.

Ik ga dit binnenkort ook doen. Ik heb alleen niet één ouderlijk huis, ik heb er twee. En het ene huis staat in Zwolle en het andere in Assen. Het budget staat het niet toe om al mijn vriendinnen van de ene plek naar de andere te vervoeren, dus wat doe je dan?

Ik heb ervoor gekozen om het diner te organiseren bij mijn vader in Zwolle. Het grootste gedeelte van mijn vriendinnen komt hiervandaan en bovendien heb ik toch meer het gevoel dat mijn kerngezin en mijn jeugd in Zwolle ligt. Die beslissing was dus best snel gemaakt.

Nu krijg ik heel vaak de vraag van mijn vriendinnen of mijn moeder er dan ook bij aanwezig is. Een beetje ongemakkelijk reageer ik dan: ‘Nee eigenlijk niet, lijkt me een beetje ongemakkelijk’. Ik denk dat mijn ouders best samen door een deur kunnen als het moet, maar ik zou het echt helemaal niet fijn vinden om ze weer samen te zien. Dan zou ik me heel erg verantwoordelijk voelen om het hen beiden naar de zin te maken.

Ik denk dat het in sommige situaties niet alleen voor de ouders lastig is om elkaar weer te zien, maar ook voor de kinderen. Je houdt van beide ouders, maar je bent inmiddels ook gewend geraakt om in twee verschillende werelden te leven. En soms voelt het dan beter om dat zo te laten.

Esther, 21

Inspirerend? Deel dit bericht!

Reacties

Laat als eerste een reactie achter!

avatar
  Op de hoogte blijven  
Laat het mij weten wanneer er

10 tips hoe je kunt praten met je ouders

Nu lezen